• صفحه اصلی
  • مرور
    • شماره جاری
    • بر اساس شماره‌های نشریه
    • بر اساس نویسندگان
    • بر اساس موضوعات
    • نمایه نویسندگان
    • نمایه کلیدواژه ها
  • اطلاعات نشریه
    • درباره نشریه
    • اهداف و چشم انداز
    • اعضای هیات تحریریه
    • اصول اخلاقی انتشار مقاله
    • بانک ها و نمایه نامه ها
    • پیوندهای مفید
    • پرسش‌های متداول
    • فرایند پذیرش مقالات
    • اخبار و اعلانات
  • راهنمای نویسندگان
  • داوران
  • تماس با ما
 
  • ورود به سامانه ▼
    • ورود به سامانه
    • ثبت نام در سامانه
  • English
صفحه اصلی فهرست مقالات مشخصات مقاله
  • ذخیره رکوردها
  • |
  • نسخه قابل چاپ
  • |
  • توصیه به دوستان
  • |
  • ارجاع به این مقاله ارجاع به مقاله
    RIS EndNote BibTeX APA MLA Harvard Vancouver
  • |
  • اشتراک گذاری اشتراک گذاری
    CiteULike Mendeley Facebook Google LinkedIn Twitter
مجله علمی- پژوهشی اکوفیزیولوژی گیاهی
arrow مقالات آماده انتشار
arrow شماره جاری
شماره‌های پیشین نشریه
دوره دوره 10 (1397)
دوره دوره 9 (1396)
دوره دوره 8 (1395)
شماره شماره 27
شماره شماره 26
شماره شماره 25
شماره شماره 24
دوره دوره 7 (1394)
دوره دوره 6 (1393)
دوره دوره 5 (1392)
دوره دوره 4 (1391)
دوره دوره 3 (1390)
دیوسالار, مریم, طهماسبی سروستانی, زین العابدین, مدرس ثانوی, سید علی محمد, حمیدی, آیدین. (1395). بررسی اثر تنش خشکی بر درصد پروتئین، روغن و ترکیب اسیدهای چرب دانه سویا. مجله علمی- پژوهشی اکوفیزیولوژی گیاهی, 8(27), 44-55.
مریم دیوسالار; زین العابدین طهماسبی سروستانی; سید علی محمد مدرس ثانوی; آیدین حمیدی. "بررسی اثر تنش خشکی بر درصد پروتئین، روغن و ترکیب اسیدهای چرب دانه سویا". مجله علمی- پژوهشی اکوفیزیولوژی گیاهی, 8, 27, 1395, 44-55.
دیوسالار, مریم, طهماسبی سروستانی, زین العابدین, مدرس ثانوی, سید علی محمد, حمیدی, آیدین. (1395). 'بررسی اثر تنش خشکی بر درصد پروتئین، روغن و ترکیب اسیدهای چرب دانه سویا', مجله علمی- پژوهشی اکوفیزیولوژی گیاهی, 8(27), pp. 44-55.
دیوسالار, مریم, طهماسبی سروستانی, زین العابدین, مدرس ثانوی, سید علی محمد, حمیدی, آیدین. بررسی اثر تنش خشکی بر درصد پروتئین، روغن و ترکیب اسیدهای چرب دانه سویا. مجله علمی- پژوهشی اکوفیزیولوژی گیاهی, 1395; 8(27): 44-55.

بررسی اثر تنش خشکی بر درصد پروتئین، روغن و ترکیب اسیدهای چرب دانه سویا

مقاله 4، دوره 8، شماره 27، زمستان 1395، صفحه 44-55  XML اصل مقاله (275.08 K)
نوع مقاله: مقاله پژوهشی
نویسندگان
مریم دیوسالار email 1؛ زین العابدین طهماسبی سروستانی2؛ سید علی محمد مدرس ثانوی2؛ آیدین حمیدی3
1دانشجوی دکترای زراعت دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس
2استاد گروه زراعت دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس
3عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال
چکیده
به منظور بررسی اثر تنش خشکی بر ترکیبات شیمیایی دانه و تعیین مرحله ای که تنش خشکی بیشترین اثر را بر ترکیبات دانه می گذارد، پژوهشی در قالب طرح اسپلیت فاکتوریل بر پایه طرح بلوک کامل تصادفی در دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس انجام شد. تیمارهای مورد بررسی شامل تنش خشکی به صورت قطع آبیاری در مراحل گل دهی، تشکیل غلاف و پر شدن دانه و شاهد (عدم تنش)، دو رقم سویا (ویلیامز و L17) و بذرهای حاصل از سه تاریخ کشت مختلف در سال قبل در مغان (20 اردیبهشت، 20 خرداد و 20 تیر) بود. صفات مورد بررسی شامل درصد اسیدهای چرب مهم سویا، درصد روغن و پروتئین دانه سویا بود. نتایج نشان داد که اثر تنش خشکی بر درصد روغن و پروتئین دانه و اسیدهای چرب به جز اسید پالمیتیک معنی دار بود. کمترین درصد روغن (29/19%) و بیشترین درصد پروتئین (36/37%) در تنش خشکی در مرحله پر شدن دانه به دست آمد. اثر متقابل تنش خشکی و رقم و همچنین اثر متقابل تنش خشکی و تاریخ کشت بذرها در سال اول بر درصد اسید اولئیک دانه معنی دار بود. بیشترین درصد اسید اولئیک (75/25%) و کمترین درصد اسید لینولنیک (98/5%) در رقم ویلیامز در تنش مرحله پر شدن دانه مشاهده شد. با توجه به این که هدف عمده کشت سویا در ایران تولید روغن می باشد و تنش خشکی در مرحله پر شدن دانه اثر منفی بر روغن دانه دارد، آبیاری در این مرحله از رشد زایشی سویا جهت حصول عملکرد قابل قبول روغن ضروری است.
کلیدواژه‌ها
تاریخ کشت؛ ترکیبات ذخیره ای؛ تنش خشکی؛ مرحله پر شدن دانه
مراجع
آمار
تعداد مشاهده مقاله: 591
تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,516
صفحه اصلی | واژه نامه اختصاصی | اخبار و اعلانات | اهداف و چشم انداز | نقشه سایت
ابتدای صفحه ابتدای صفحه

Journal Management System. Designed by sinaweb.