بابونه گیاهی دارویی متعلق به خانواده کاسنی بوده که به دلیل داشتن ترکیبات دارویی خاص نقش مهمی در درمان های طب سنتی دارد. اسید سالسیلیک در گیاهان به میزان کم ساخته شده و باعث ایجاد مقاومت در شرایط تنش میشود. برای بررسی اثر اسید سالسیلیک بربابونه، پژوهشی در قالب طرح بلوک کامل تصادفی روی این گیاه انجام شد. کاشت بذر گونه M. chammomile در محیط گلخانه با میانگین دمای شب و روز گلخانه به ترتیب 17±2 و 29±4 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی آن 59±5 و 38±5 درصد انجام شد. دو هفته قبل از شروع گلدهی ویک هفته پس از اولین محلولپاشی، در دو نوبت تحت تیمار سطوح مختلف اسید سالسیلیک (صفر،150، 300، 450 میلیگرم برلیتر) قرارگرفتند براساس نتایج سطوح مختلف اسید سالسیلیک منجر به تغییر در شاخصهای فیزیولوژیک مورد بررسی، تغییر درصد ترکیبات اسانس، محتوای پرولین و فعالیت آنتیاکسیدانی گردید. مقدار و نوع ترکیبات تشکیل دهنده اسانس M. chammomile با دستگاه GC و GC/MS تعیین و مهمترین ترکیبات موجود در اسانس، اکسید آلفا بیزابولول A ، کامازولن و ای- ان- دی سیکلو اتر گزارش گردید. 300 میلی گرم در لیتر سالیسیلیک اسید باعث افزایش کامازولن در اسانس شد. مقدار و نوع ترکیبات پلیفنلی با دستگاه HPLC اندازهگیری شد. مهمترین ترکیبات شامل کلروژنیکاسید، کافئیکاسید، کاتشین، سیناپیکاسید، هسپریدین، الاگیکاسید، کوارستین و ائوژنول بودند. در این پژوهش بهترین تیمار جهت افزایش پلیفنلها غلظت 150 میلیگرم در لیتر سالیسیلیک اسید بود. در کل میتوان گفت که کاربرد غلظتهای پایین و متوسط سالیسیلیک اسید باعث بهبود مواد موثره در گیاه داروئی بابونه میشود.