سویا از منابع عمده تولید روغن و پروتئین گیاهی بهشمار میرود. بیش از 50 درصد تولید دانههای روغنی جهان به سویا اختصاص دارد. هدف از این مطالعه ارزیابی و به کارگیری یک مدل ساده رشد و عملکرد سویا در شرایط شرق مازندران بود. جنبههای مختلف رشد گیاه در مدل iLegume_Soybeanبه صورت زیر برنامههایی شامل نمو فنولوژیک، تغییرات سطح برگ، تولید و توزیع ماده خشک سازماندهی شدهاند. عملکرد دانه، عملکرد بیولوژیک و شاخص برداشت با استفاده از سناریوهای مختلف شبیهسازی شد. نتایج نشان داد که ضرایب رگرسیونی عملکرد دانه و شاخص برداشت مشاهده شده در مقابل مقادیر شبیهسازی بر مبنای حدود اطمینان 95 درصد اختلاف معنیداری با ضرایب خط 1:1 (0=a و 1=b) نداشتند. مقدار ضریب تبیین (R2) برای عملکرد دانه و شاخص برداشت به ترتیب 96/0 و 80/0 به دست آمدند. علیرغم این که مقدار R2 بین مقادیر مشاهده شده و شبیهسازی 96 درصد بود اما با شیب خط 1:1 مطابقت نداشت و نسبت به آن دارای اریب بود. لذا میتوان بیان داشت که مدل مورد نظر توانایی پیشبینی عملکرد دانه و شاخص برداشت در شرایط محیطی مازندران را دارد اما مدل نمیتواند برای عملکرد بیولوژیک سویا در مازندران پیشبینی مناسبی نماید.
راحمی کاریزکی, علی, نوعلیزاده, مرتضی. (1399). شبیه سازی عملکرد سویا با مدل iLegume_Soybean در استان مازندران. مجله علمی- پژوهشی اکوفیزیولوژی گیاهی, 12(40), 166-177.
MLA
علی راحمی کاریزکی; مرتضی نوعلیزاده. "شبیه سازی عملکرد سویا با مدل iLegume_Soybean در استان مازندران". مجله علمی- پژوهشی اکوفیزیولوژی گیاهی, 12, 40, 1399, 166-177.
HARVARD
راحمی کاریزکی, علی, نوعلیزاده, مرتضی. (1399). 'شبیه سازی عملکرد سویا با مدل iLegume_Soybean در استان مازندران', مجله علمی- پژوهشی اکوفیزیولوژی گیاهی, 12(40), pp. 166-177.
VANCOUVER
راحمی کاریزکی, علی, نوعلیزاده, مرتضی. شبیه سازی عملکرد سویا با مدل iLegume_Soybean در استان مازندران. مجله علمی- پژوهشی اکوفیزیولوژی گیاهی, 1399; 12(40): 166-177.